Krásny deň priatelia!
Opäť sa nám podarilo dostať do kuchyne a pripraviť si niečo špeciálne. Mexická kuchyňa bola vždy spätá s chilli a s pálivými chuťami. Burritos je svetoznáma fast food špecialita a snáď každý z nás si už pochutnal na nie jednom.
Existuje samozrejme veľmi veľa spôsobov ako ho pripraviť, no my dnes sme uvolili chutné hovädzie rezančeky. Krásne mäso, správne ochutené a premiešané so skvelými chipotle chillies od chillimarket.sk, tomu sa nedalo odolať 🙂
Potrebujeme
4-6 pšeničných tortíl
500 g hovädzieho mäsa (zadné hovädzie)
1 konzerva červených fazúľ
čierne olivy
1 konzerva kukurice
4 ks jarnej cibuľky
1 stredne veľká rajčina
4 ks chipotle chilli
100 g cheddaru
mleté čierne korenie
mletá rasca
soľ
rastlinný olej
Príprava
Ako prvé si nakrájame hovädzie mäso na tenké rezance a ponecháme stranou. Ako ďalšie si pripravíme všetky suroviny – fazuľu prepláchneme, cibuľku a chipotle si nakrájame na tenké kolieska, cheddar nastrúhame na hrubo.
Cibuľku orestujeme na oleji a následne pridáme chipotle a hovädzie rezance. Panvicu ochutíme korením, rascou a soľou. Varíme až kým mäso nebude mäkké. Tesne predtým ako panvicu odstavíme od ohňa, pridáme do nej fazuľu, kukuricu a na krúžky nakrájané olivy.
Teraz prichádza tá kreatívna časť a to plnenie tortíl. Tortily naplníme mäsom (pozor na množstvo, aby ste vedeli tortilu zrolovať), na mäso pridáme syr a zrolujeme. Takéto burritos palacinky umiestnime na plech pokvapkáme olejom a dáme do rúry na 15 minút pri 175 °C. Tortily by mali byť zhora krásne chrumkavé.
Ako prílohu sme si k tortilám spravili hot and easy šalát a to: paradajky, hŕstka olív, kukurica, olivový olej, soľ, oregano a pretlačený struk cesnaku. Paradajky s olivami len pokrájať a so všetkým premiešať.
Chipotle a jeho údená chuť a vôňa krásne prevonia burritos a verte mi budete chcieť toho viac 🙂
Prajeme krásny mexický zážitok 🙂