Krásny podvečer priatelia!
Papričky si už hlavy slnia vo fóliách, a kým budú plody musíme ešte využiť naše zásoby mletého pokladu. V máji toho ešte veľa zo záhrady nevyťažíte, čo sa týka plodov (hlavne po tých mrazoch), avšak bylinky nesklamali.
Po tradičnej „vizite“ v záhrade sme nazbierali plno bazalky, oregana, pažitky, či rozmarínu. Bryndzová nátierka je rana do čierneho, ale to sme už poznali. A tak sme skúsili bylinkové maslo.
Krásne, voňavé masielko, ktorým viete pripraviť tie najlepšie raňajky 🙂
Čo potrebujeme?
125 g masla
bylinky (oregano, bazalka, pažítka)
mleté habanero chilli
mleté čierne korenie
soľ
Ako na to?
V prvom rade je dôležité roztopiť maslo. Platí, že čím je mäkšie, tým sa Vám lepšie budú ingrediencie miešať. Najprv prezradím menší typ – pridajte do roztopeného masla dve polievkové lyžice mlieka. Pridáme soľ a mleté čierne korenie.
Bylinky na drobno nakrájame a poriadne zmiešame.
Rozmiešanú zmes uložíme na 20-30 minút do chladničky, aby zmes stuhla a dala sa formovať. Po pol hodine masielko dáme na alobal a pokúsime sa vyformovať malý valec.
Valček uložíme do chladničky a po stuhnutí môžeme podávať.
Najchutnejšie to je s hriankami, alebo crackermi. Samozrejme voľbu byliniek je na Vás, nám osobne chutila najviac tá z pažitky 🙂
Dobrú chuť.