Áno, áno aj bryndzu radím medzi fit produkty, prečo? Bryndza je zdravá bomba vyrobená z ovčieho syra, podporuje imunitu, pôsobí ako prevencia srdcovo-cievnych chorôb, rakoviny, cukrovky a osteoporózy. Zmierňuje prejavy atopického ekzému, astmy a alergie. Veľkou výhodou je, že je ľahko stráviteľná, plná bielkovín a vitamínov, hlavne vápnika a železa. Jednoducho WOW, zaručene lepšia voľba ako guľáš, presvedčte sa sami 🙂
Čo potrebujeme?
(7 porcií)
NA CESTO:
165 g celozrnná múka
300 ml mlieko
1 bielko
4 PL olej (ideálne kokosový alebo olivový)
Soľ
Chilli mleté kayenské údené
Mleté čierne korenie
NA PLNKU:
250 g slovenskej bryndze
250 g baby špenátu
1 strúčik cesnaku
200 g šampiňónov
4 PL olej (kokosový alebo olivový)
Chilli mleté kayenské údené
100 g Syr Eidam na posypanie
POSTUP:
Všetky ingrediencie na cesto spolu zmiešame na hladké cesto. Z cesta upečieme palacinky, olej už na panvicu nemusíte dávať, pretože cesto obsahuje dostatok oleja, cesto sa vám nebude lepiť.
Do hrnca si dáme 2 PL oleja a prelisovaný cesnak, necháme cesnačik trošku speniť a špenát, premiešame a zakryjeme pokrievkou. Špenát občas premiešame a necháme podusiť cca 5 minút.
Na panvici si zohrejeme olej a opečieme
Podusený špenát, šampiňóny, bryndzu a štipku chilli korenia spolu zmiešame a vytvoríme plnku.
Palacinky natrieme zmesou a zatočíme do roliek. Rolky dáme do zapekacej misy a posypeme postrúhaným syrom. Rúru si necháme predhriať na 200 °C. Palacinky trošku v rúre zapečieme cca 10 minút, kým sa syr nerozpustí.
K palacinkám si pripravíme dressing z bieleho jogurtu a zo zmesky soli, chilli, sušeného cesnaku a červenej papriky. Samozrejme k palacinkám si môžete pripraviť akýkoľvek dressing.
Hotovo, dobrú chuť prajem!