Krásny večer prajeme chilli priatelia!
Vianoce sú za nami a po voňavej sviatočnej kapustnici od maminy, či skvelého zemiakového šalátu, ktorý sme si dávali aj na raňajky sa nám cnelo už za varením a tak sme si niečo pripravili.
Recept je inšpirovaný kuchárom DJ BBQ (je to skutočne kuchár). Pôvodne mal byť základ z morčacieho mäsa, nakoľko sme však mali kuracie, tak sme to trocha obmenili. Chicken chowder je náročnejší na čas, pretože si vyžaduje mať hotový vývar. Skvelú chuť cesnaku a údenej papričky sme doplnili chrumkavými zemiakmi s tymiánom a cesnakom. Zemiaky sme si pripravovali zložitejším spôsobom, aby boli o čosi viac chrumkavé a nadýchané. Samozrejme prílohu necháme na Vás :).
Čo potrebujeme?
(recept na 8 porcií) 500 g kuracích rezňov 1 l kuracieho vývaru 100 g slaninových plátkov 4 strúčiky cesnaku 200 ml smotany na varenie 1 kg zemiakov 1 konzerva kukurice 1 cibuľa morskú soľ čierne korenie 1 pol. lyžicu sladkej údenej papriky 1 čaj. lyžička kajenského korenia tymián olivový olej bravčová masť