Zdravím priatelia,
Lenka bola natoľko odvážna, že nám pripravila fazuľový šalát na nedeľu 🙂 tak to bude teda „sundays fart“ 🙂 Každopádne šalátik bol výborný a aj napriek tomu, že tam nebolo obľúbené mäso (aspoň nie veľa), fazuľa dostatočne pohladila jazýčok. Čo sa týka pálivosti základ receptu tvoria zelené papričky, ktoré sme však doplnili De arbol chilli od chillimarket.sk nakoľko sme to chceli mať trocha pálivejšie. Poďte do toho, a uvarte si ho aj vy!
Potrebujeme:
250 g bielej fazule
100 g ryže
200 g cherry paradajok
2 malé konzervy tuniaka
kyslé uhorky (2 väčšie kusy)
zelené feferóny (3 kusy)
soľ
mleté čierne korenie
ocot
olivový olej
4 struky cesnaku
2 bobkové listy
sušené de arbol chilli (3 kusy)
Príprava:
Fazuľu si namočíme do vody na 8 hodín (ideálne cez noc). Následne fazuľu dáme do novej vody s bobkovým listom, sušenými chilli a cesnakom a varíme až kým nezmäkne. Počas varenia fazuľky krásne nasiaknu pálivosťou a bobkový list pridá znamenitú arómu do zmesi. Popritom si dáme variť ryžu. Pokrájame cherry paradajky, uhorky a feferóny na drobno. Uvarenú fazuľu zmiešame s nakrájanými ingredientami, pridáma tuniaka, trochu oleja, octu, soli a korenia.
Jedlo podávame vychladnuté a dobre premiešané.
Dobrú chuť!