Ahojte priatelia,
posledný Lenkin recept čo sa týka varenia chilli od chillimartket.sk . Za celé tie mesiace sme pripravili veľa nápadov a inšpirácii pre vás a dúfame, že ste niečo z toho aj vyskúšali pripraviť 🙂
Nasledujúce mesiace sa ideme venovať opäť príprave na pestovanie. Slnko je už silnejšie a tak bude snáď už aj priestor na prípravu záhrady.
Vegánsky chilli recept – 4 porcie
Čo potrebujeme:
400 g cíceru konzervovaného alebo uvareného
3 veľké mrkvy
1 čl údenej mletej červenej papriky
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
400 g lúpaných rajčín konzervovaných alebo čerstvých
1 čili paprička (ja som dala sušenú údenú chipotle)
150 ml zeleninového vývaru
2 čl medu
Olivový olej
Morská soľ
3 vetvičky čerstvého tymianu
1 bobkový list
Zopár lístkov čerstvej mäty
POSTUP:
- Cibuľu nakrájame nadrobno. Olivový olej zohrejeme v hrnci, pridáme cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak, pridáme údenú papriku a premiešame.
- Pridáme cícer, bobkový list a na pásiky nakrájanú mrkvu, všetko spolu dusíme 3 minúty. Neskôr pridáme lúpané rajčiny, med, vývar, soľ, čili papričku a tymian.
- Všetko premiešame, prikryjeme a podusíme cca 10 minút.
- Podávame ideálne s tarhoňou, ale hodí sa k tomu akákoľvek príloha, napr. ryža, zemiaková kaša, varené alebo pečené zemiaky. Vrch ozdobíme lístkami mäty.
Dobrú chuť labužníci 😊