Site Overlay

Dusený šalát s lososom a chilli hráškovým pyré

Pekný zasnežený večer priatelia!

Minulý týždeň sme vám kúsok prezradili čo nám Lenka navarila a tu je kompletná mňamka. Kombinácia chutnej ryby a jemne sladko slaného pyré bola skrátka famózna. Dokonale to zladilo a my sme s plnými bruchami šli domov. Skvelé jedlo aj na špeciálne príležitosti 🙂

 

Čo potrebujeme:

½ ľadového šalátu

100g masla

50g póru (len biela časť)

Jedna menšia cibuľa

Čerstvý tymián

Morská soľ

Čierne mleté korenie

Kryštálový cukor

400g mrazeného hrášku

100ml smotany na šľahanie 33%

350ml kuracieho vývaru

2 paradajky

3 filety lososa

1 citrón

Jednu sušenú chilli papričku – cayenne chilli

 

Príprava:

Pokrájame polku cibule a pór na drobné kúsky a restujeme na masle 2-3 minúty, pridáme vetvičku tymiánu, pokrájané chilli, pol lyžice cukru, soľ a restujeme kým cukor skaramelizuje. Pridáme polovicu mrazeného hrášku, chvíľu restujeme a pridáme kurací vývar. Krátko povaríme, tak aby hrášok nestratil krásnu farbu. Prilejeme smotanu a rozmixujeme na pyré.

Ľadový šalát pokrájame na kocky, paradajky si olúpeme a odstránime jadierka a tiež pokrájame na kocky. Druhú polovicu cibule nakrájame najemno a orestujeme na masle. Do cibule pridáme druhú polovicu hrášku, osolíme, okoreníme, pridáme trochu nasekaného tymiánu a všetko spolu restujeme, nakoniec pridáme šalát a paradajky a chvíľku podusíme. Pripravíme si filety lososa, lososa osolíme a okoreníme podľa chuti, pridáme aj kúsok tymiánu a opečieme z oboch strán na masle.

Hotovo, môžeme servírovať, na tanier dáme najprv pyré, potom zmes so šalátom a na vrch položíme lososa ozdobeného plátkom citróna.

Dobrú chuť chilli priatelia.