Táto pizza je naozaj fit! Neobsahuje žiadnu múku, ale ako základ tvorí karfiol, čiže opäť jedlo s vysokým obsahom bielkovín a vlákniny 🙂 Zdá sa vám to neuveriteľné? Presvedčím vás 🙂 Na vrch si môžete zvoliť suroviny podľa vašej chuti.
Dovolím si tvrdiť, že z tejto pizze nepriberiete!
Čo potrebujeme?
Trvanie: predpríprava 25 minút, pečenie 30 minút
(príprava 8 kúskov)
CESTO:
Polovica stredne veľkého karfiolu
1 mozzarella
1 vajce
1 strúčik cesnaku
1 ČL sušeného oregana
štipka soli
VRCH PIZZE (podľa vlastného výberu)
domáci kečup
kukurica
sušené paradajky
olivy
paprika
zavárané chilli
soľ
sušené oregano
Príprava
Karfiol si rozmixujeme v mixery na drobné kúsky a dáme ho na 8 minút do mikrovlnky, aby nám zmäkol.
Zmäknutý karfiol zbavíme prebytočnej vody, tým, že ho zabalíme do čistej utierky a vyžmýkame.
Do karfiolu pridáme mozzarellu, vajce, roztlačený cesnak, oregano a všetko spolu zmiešame na cesto. Na plech si dáme papier na pečenie a cesto vylejeme do stredu.
Z cesta vytvarujeme tvar pizze. Hrúbku cesta si môžete zvoliť podľa seba, cesto nenapuchne, takže akú hrúbku zvolíte, taká bude aj po upečený. Cesto najprv dáme zapiecť na 180 °C na 15 minút do rúry. Po 15 minútach cesto vytiahneme a poukladáme naň zvolené suroviny. Ja som dala na pizzu aj kečup ako základ. Pizzu potom osolíme, prípadne okoreníme, pridáme oregano a šup na ďalších 15 minút do rúry.