Nie všetko, kde je mäso, musí byť to najlepšie! Možno neuveríte, ale po tomto jedle budete rovnako sýti, akoby ste jedli mäso. Navyše tekvica hokkaido je vyhľadávaná najmä pre nízky obsah kalórií a vysoký obsah prospešných látok.
Takže, nie len, že sa dobre napapáte, ale naštartujete svoj metabolizmus vďaka vláknine a odbúrate tak aj nadbytočné kilečká 😉
Čo potrebujeme?
(recept na 8 porcií) 500 g tekvice hokkaido 250 g ovsených vločiek syr eidam (5 plátkov) 3 strúčiky cesnaku 5 vajíčok 2 ks čerstvých kajenských paprík 1 veľkú cibuľu (môže byť aj červená, dodá jedlu farbu) morskú soľ mleté biele korenie majorán olivový olej sézam zaváraná kápia 1/2 čl chilli korenie (druh podľa vášho uváženia, my sme použili kajenské)zavárané jalapenos
Postup
Cibuľu nakrájame najemno a orestujeme na olivovom oleji. Rozmixujeme najemno ovsené vločky aj tekvicu hokkaido. K vločkám, tekvici a cibuli pridáme soľ, biele korenie, majoránku, chilli korenie, prelisovaný cesnak a jedno rozšľahané vajíčko. Zmes dôkladne premiešame.
Na plech si dáme alobal, ktorý potrieme olivovým olejom. Časť, kde bude roláda, posypeme sezamom. Na sezam dáme časť zo zmesi, čím urobíme spodok rolády.
Do stredu spodnej časti rolády poukladáme najprv syr Eidam, na syr dáme 4 natvrdo uvarené vajíčka rozrezané na polovičky, na vajíčka dáme kápiu a zavárané chilli.
Zvyšnú zmes dáme na vrch a vytvarujeme roládu. Poradím vám namočiť si ruky do vody, zmes sa vám tak nebude lepiť na prsty 🙂
Celú roládu nakoniec posypeme sezamom a prikryjeme zo všetkých strán alobalom. Roládu pečieme pri teplote 180 stupňov 50 minút. 10 minút pred koncom odkryjeme alobal a dopečieme.
K roláde si môžete urobiť ako prílohu čokoľvek na čo máte chuť. Ja som zvolila kapustový šalát s olivami – nakrájaná biela kapusta, olivy nakrájané na polovičky, kúsok olivového oleja a koreninová zmes (soľ, chilli, cesnak).
Mňam…Prajem vám kulinársky orgazmus!
A nezabudnite hlasovať za môj recept 😉