Site Overlay

Hríbový nákyp

Pekný večer chillipriatelia!

Dnes sme opäť skúšali pre nás nové veci a musím povedať, že hríby nie sú práve moje obľúbené jedlo (iba ich rád zbieram), avšak existujú jedlá, v ktorých mi dokonca chýbajú a chutia len s nimi.

Hríbový nákyp, ktorý sme našli a vylepšili o pár vecí s našim chilli, by sme zaradili medzi časovo náročnejšie recepty. Na konci vás, ale čaká chutná mňamka, ktorá obmení stereotyp v konzumácii mäsa (nie že by mi vadilo jesť mäso každý deň :)).

 

Potrebujeme:

500 g čerstvých hríbov

100 ml mlieka

2 bielky

2 susšené pasilla bajio

1 väčšiu cibuľu

1 klobásku

strúhanku

petržlenovú vňať

soľ

mleté čierne korenie

maslo

 

Príprava

Najskôr si všetko pekne pripravíme a nakrájame. Cibuľku pekne na drobné kúsky, klobásku na malé kocky a hríby na plátky.

 

Na panvici roztopíme 2 veľké lyžice masla a pridáme cibuľu. Pekne necháme speniť  a popražiť do sklovita. Pridáme hríby a dobre premiešame. Keď budú hríby mäkké, okoreníme a osolíme zmes a ešte naposledy dobre premiešame. Panvicu odstavíme a zmes necháme vychladnúť.

Čas potrebný na vychladnutie môžeme využiť na prípravu šalátu (my sme to jedli len v tejto kombinácii, bez príloh) Voľbu a prípravu šalátu necháme na vás, v zásade platí, čo najjednoduchší, tým najlepší. My sme skombinovali kučeravý šalát, kukuricu a paradajky. Poliali olivovým olejom a nastrúhali kúsok parmezánu.

V rámci prípravy si vymastíme aj zapekaciu mysu maslom, aby sa nám nákyp nepripiekol a vyšľaháme dve bielka na sneh.

 

Po vychladnutí zmesi prilejeme do nej mlieko a na zahustenie pridáme aj strúhanku. Klobásku a pasillu pre chuť údeniny a na záver zamiešame aj vyšľahané bielka. Zmes by mala byť dostatočne hustá. Naberieme ju do zapekacej misy a necháme zapiecť do rúry na 200 °C až kým vrch krásne nezhnedne.

Na záver si to môžete ochutiť ešte nastrúhaným syrom alebo parmezánom.

Dobrú chuť prajeme!

hríby, šampióny, chilli, maslo, zapekanie