Dnes sme použili chilli, bez ktorého si pikantnú kuchyňu nevieme ani predstaviť. Kajenské chilli je so svojou miernou pikantnosťou vhodné aj pre začiatočníkov, takže sa nemusíte báť, že to nezvládnete 🙂
Okrem štipľavosti je kajenské chilli známe aj svojimi liečivými účinkami v tráviacom a cievnom systéme. Ako vidíte má len svoje pozitíva, tak neváhajte a poďte si s nami niečo uvariť.
Na dnešný recept použijeme celé chilli papričky, ktoré sme dostali do chillimarket.sk a hneď po otvorení sáčku sme vedeli, že to bude skvelé!
Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs
200 g čerstvých alebo mrazených hríbov
100 g nakrájanej slaniny
80 ml smotany na varenie
cesnak
jarnú cibuľku
5 strúčikov cesnaku
maslo
mrkva
curry korenie
soľ
mleté čierne korenie
olej
Príprava:
(na 4 porcie)
Kuracie prsia si nakrájame na väčšie kúsky a obalíme slaninkou. Tento krok nie je nutný, my však milujeme takto opečené kuracie mäsko, tak sme si to neodpustili. Rozložíme na plech alobal, pokropíme olejom a naukladáme obalené mäso vedľa seba. Osolíme, okoreníme a pridáme rozrezané celé struky cesnaku a vložíme do rúry na 200 °C na cca 30-40 minút. V polovici času sme naše kúsky otočili, aby boli správne celé opečené 🙂
Zatiaľ kým sa nám mäso pečie, si pripravíme hríbiky. Pokrájame jarnú cibuľku, na panvicu si rozpustíme maslo a cibuľku mierne popražíme. Následne pridáme hríby, okoreníme čiernym korením a pridáme kajenské chilli. Hríby pustia vodu, v ktorej sa chilli krásne rozplynie. Pridáme trocha soli a 1/2 čajovej lyžičky curry korenia. Trocha povaríme a po odparení vody pridáme smotanu na varenie. Po 10 minútach odstavíme od ohňa a necháme dojsť.
Chuť pikantných curry hríbov s kombinácii s opečeným mäsom je skrátka neodolateľná. Dobrú chuť!