Tento víkend bol mimoriadne vydarený čo sa týka počasia a v človeku sa ihneď prebudia tie radostné pocity, že ide jar. Už sa veľmi tešíme na tie dni, keď doslova vypadneme z reality na víkend do nášho útočiska a ukryjeme sa tam medzi rastlinami.
Práve to bol aj dôvod, prečo sme sa rozhodli zahájiť túto záhradkársku sezónu pravým letným ľahkým fresh receptom. Je to kombinácia čerstvej zeleniny, ryže a šošovice. Šalát vás veru skvele zasýti, chilli mierne zahreje presne tak, aby ste mohli pokračovať v krásnom víkende 😀
Potrebujeme:
(na 4 porcie)
200 g šošovice
150 g ryže
8 cherry paradajok
1 červená paprika
1 zelená paprika
1/4 bielej cibule
1/4 červenej cibule
1 avokádo
10 lyžíc olivového oleja
2 ks celé sušené De arbol chilli
1 lyžica horčice
šťava z jednej polovice citróna
soľ
mleté čierne korenie
Príprava:
Vopred si pripravíme základ šalátu a to šošovicu a ryžu. Pri príprave ryže sme sa rozhodli ju povariť s rozdrvenými vločkami de arbol chilli od chillimarketu.sk. Oboje si v predstihu uvaríme a necháme vychladnúť. Kým budú tieto ingrediencie chladnúť, nakrájame si papriky, rajčiaky a cibuľu na menšie kúsky.
Ryžu a šošovicu zmiešame so zeleninou vo veľkej miske, následne ešte vydlabeme aj avokádo a primiešame ho do misky (treba pridať na koniec, inak sa nám kúsky avokáda pri dlhšom miešaní úplne v šaláte stratia).
Aby šalát nebol taký suchý, musíme si pripraviť zálievku. Zmiešame olej, horčicu a citrónovú šťavu, ktoré dobre vyšľaháme vidličkou. Na záver osolíme a dokoreníme zálievku podľa chuti.
Posledný krok ako už iste tušíte bude zmiešanie šalátu a zálievky. Nebojte sa to dobre premiešať, aby sa chute dostali všade. To išlo rýchlo však?
Prajeme dobú chuť!