Ako ste už iste zistili, chilli je možné skombinovať skoro s každým jedlom. Ak sa dodrží aj dávkovanie, výsledkom je pochúťka. Väčšinou naše pikantné korenia kombinujeme s mäsom, tentokrát sme sa však rozhodli ukázať Vám chilli v kombinácii s dobrou talianskou paradajkovou polievkou. Pripravte si zápisníky, ideme na to:
Čo potrebujeme ?
Recept na 4 veľké porcie
3 kusy stredne veľkej cibule 2 PL masla kayenské údené mleté chilli (podľa chuti)6 strúčikov cesnaku 2 ks paradajky 2PL oleja 1/2 čerstvej červenej papriky 3 PL kečupu (najlepšie domáci)
mleté čierne korenie majorán 2 PL pritaminu (paprikovej pasty) 1 ČL sladkej mletej červenej papriky 3 PL cukru syr (podla chuti – my sme dali Goudu)
soľ 1000 g paradajkový pretlak
AKO NA TO?
Najprv si roztopíme maslo v oleji. Cibuľu a cesnak nakrájame na pásiky a opražíme na masielku do zlatista. Potom pridáme na drobno nakrájanú papriku a obidve paradajky. Takto varíme až kým sa nám zelenina nerozvarí. Potom pridáme paradajkový pretlak a necháme nech nám krásne zovrie. Počas varu pridáme kečup, majorán, pritamin, soľ,čierne korenie, sladkú mletú papriku, štipku údeného kajenského chilli a nakoniec cukor. Do hrnca nakoniec nalejeme 0,3-0,5 dcl vody (uvážime podľa hustoty polievky) a necháme variť ešte 15 minút. Každú porciu posypeme nastrúhaným syrom. Celkovú chuť polievky dotvoríme pridaním kajenskeho údeného chilli. Dávkovať podľa odolnosti jedinca 🙂
Dobrú chuť chilli bratia!