Krásny večer chillikuchári!
Sme radi, že chaos okolo sťahovania a prenášania už ustal, a tak sme sa naplno mohli oddať našej vášni – vareniu. Dnes se si pre Vás pripravili veľkú špecialitku. Kedže naposledy to boli sexi talianske cestoviny, dnes zahráme na notu mäsožravcom jedlom zvaným „Pikantné gumbo“ (čítaj gambo).
Jedlo má pôvod v USA, konkrétne v Louisiane, kde sa pripravuje na rôzne spôsoby ako napr.: s morskými plodmi, vegetariánske alebo s extra mäsom. My sme sa rozhodli samozrejme pre verziu s mäsom v kombinácii so sladkými zemiakmi. Gumbo má veľa variácií a nebojte sa pridať do neho niečo zo seba. Príprava celého jedla trvá asi 2 hodiny ak rátame do prípravy aj varenie kuracieho vývaru. Odmenou za strávený čas nad sporákom však bude štavnatá sladko údená omáčka s mäskom – skutočná delikatesa!
Čo potrebujeme?
(recept na 8 porcií) 8 kuracích stehien 1 pár dobre vyúdenej klobásky 80 g choriza100 g anglickej slaniny 1,5 litra kuracieho vývaru 1 kg sladkých zemiakov 4 stonky zeleru (stonkový zeler) 1 ks čerstvých kajenských paprík 3 farebné kápie (najlepšie každá inej farby) 6 strúčikov cesnaku 1 ks cibule morskú soľ čierne korenie 4 ks bobkového listu 3 pl hladkej múky sladkú údenú papriku (ak nemáte, napíšte nám :)) tymián ryža
Príprava
Ako prvé než začnete všetko krájať, koreniť pripravovať, si dajte spraviť kurací vývar. Nič komplikované do neho nevhadzujte, stačia kurací chrbát, mrkva, petržlen, čierné korenie, cibuľa, soľ (my sme dali aj zeler a bobkový list). Pri varení netreba na vývar veľmi dozerať a získate tak čas.






