Krásny večer chillikuchári!
Sme radi, že chaos okolo sťahovania a prenášania už ustal, a tak sme sa naplno mohli oddať našej vášni – vareniu. Dnes se si pre Vás pripravili veľkú špecialitku. Kedže naposledy to boli sexi talianske cestoviny, dnes zahráme na notu mäsožravcom jedlom zvaným „Pikantné gumbo“ (čítaj gambo).
Jedlo má pôvod v USA, konkrétne v Louisiane, kde sa pripravuje na rôzne spôsoby ako napr.: s morskými plodmi, vegetariánske alebo s extra mäsom. My sme sa rozhodli samozrejme pre verziu s mäsom v kombinácii so sladkými zemiakmi. Gumbo má veľa variácií a nebojte sa pridať do neho niečo zo seba. Príprava celého jedla trvá asi 2 hodiny ak rátame do prípravy aj varenie kuracieho vývaru. Odmenou za strávený čas nad sporákom však bude štavnatá sladko údená omáčka s mäskom – skutočná delikatesa!
Čo potrebujeme?
(recept na 8 porcií) 8 kuracích stehien 1 pár dobre vyúdenej klobásky 80 g choriza100 g anglickej slaniny 1,5 litra kuracieho vývaru 1 kg sladkých zemiakov 4 stonky zeleru (stonkový zeler) 1 ks čerstvých kajenských paprík 3 farebné kápie (najlepšie každá inej farby) 6 strúčikov cesnaku 1 ks cibule morskú soľ čierne korenie 4 ks bobkového listu 3 pl hladkej múky sladkú údenú papriku (ak nemáte, napíšte nám :)) tymián ryža