Krásny deň chilli priatelia!
Lenka pre nás varila tentokrát trocha netradične – svetoznáme kung pao (minimálne u nás veľmi populárne). Vo svete existuje neskutočne veľa kombinácii a receptov ako si pripraviť to „správne“ autentické kung pao. Lenka b tomto ázijskom duchu v kombinácii s chilli navarila skvelé Kung pao a nás len mrzí, že nám neostalo 🙁
Pokiaľ máte chuť na skvelé kung pao, nech sa páči, poďme na to 🙂
Čo potrebujeme:
(4 porcie, čas prípravy: 60 min.)
Kuracie prsia 400 g
Jarná cibuľka 3 ks
Zázvor 6 plátkov
Cesnak 3 strúčiky
Arašidy 100 g
Sójová omáčka – svetlá aj tmavá
Chilli paprička 1 pálivá (alebo 3 ks málo pálivej)
Sezamový olej
Ocot
Soľ
Mleté chilli korenie (podľa chuti)
Čierne korenie
Cukor
Škrobovú múku
Príloha: ryža
Postup:
Kuracie prsia nakrájame na pásiky. Pripravíme si marinádu na mäso – zmiešame ½ lyžice tmavej sójovej omáčky, 1 lyžica svetlej sójovej omáčky, 1 lyžica škrobovej múky, štipku soli a vodu. Kuracie plátky vložíme do marinády a necháme v chladničke 30 minút.
Urobíme si chilli zmes – papričku pokrájame na malé kúsky, prípadne ak zvolíte málo pikantné papričky, môžete ich nakrájať aj na väčšie kúsky. Pridáme čierne korenie a kúsok mletého chilli korenia.
Ďalej nakrájame jarnú cibuľku na 1 cm krúžky, zázvor na tenké pásiky a cesnak na malé plátky. Arašidy dáme pražiť na panvicu. Pripravíme si zálievku na mäso – zmiešame 2 lyžice svetlej sójovej omáčky, 5 lyžíc tmavej sójovej omáčky, ½ lyžice octu, 1 lyžicu sezamového oleja, ½ lyžičky cukru, 1 lyžicu škrobu a trochu vody.
V panvici wok si rozpálime olej a pridáme marinované mäso, smažíme pokiaľ mäso nie je pekne svetlé. Mäso potom vyberieme a odložíme nabok. Do oleja z mäsa dáme chilli zmes, tým sa olej stane pikantným, pridáme naspäť mäso, zalejeme ho zálievkou, povaríme kým sa nám mäsko neurobí a neskôr pridáme zmes cibuľky, cesnaku a zázvoru. Povaríme ešte 1-2 minúty, kým všetko nezmäkne. Nakoniec pridáme arašidy a zamiešame.
Kuracie kung pao podávame s ryžou.
Dobrú chuť!