Site Overlay

Thai red curry udon soup

Čaute priatelia. Už sme si dávno nič chutné neuvarili hm? Posledné mesiace sme doslova prepadli ázijskej kuchyni a jej chutiam. Hlavne receptom s kombináciou kokosového mlieka, curry, sójovým omáčkam, rýchlo pripravenej zeleninke atď.

Všetky tieto recepty sú fakt extra rýchle a veľmi chutné. Suroviny taktiež už nie je problém zohnať v rôznych ázijských potravinách (vieme dať pár tipov)

Niečo bližšie k receptu. Curry udon soup radíme my k polievkam avšak obsahom je tak výdatná, že skutočne stačí ako samostatné jedlo.

Ešte mi zo včera z nej kúsok ostalo, tak poďme k receptu, nech si môžem znova nabrať 🙂

 

Potrebujeme:

2-3 polievkové lyžice oleja

3  polievkové lyžice red curry pasty

300 g kuracích pŕs

3 struky cesnaku

1 cibuľu

1 červenú sladkú papriku

1 polievková lyžica zázvoru

1 l kuracieho vývaru

1 konzervu kokosového mlieka (165 ml)

1 balíček udon rezancov

2 čajové lyžičky hnedého cukru

1 ks jarná cibuľka

1 polievková lyžica rybacej omáčky

čerstvý koriander

2 čajové lyžičky hnedého cukru

bazalku

čerstvú kayenne papriku

soľ, mleté čierne korenie

mungo klíčky

limetka

 

Príprava:

Prvý krok spočíva v nakrájaní kuracích pŕs na tenšie pásiky. Rozohrejeme olej a popražíme mäso kým nechytí zlatistú farbu. Pridáme soľ a čierne korenie pre chuť. Mäso vyberieme na samostatný tanier a necháme odležať.

Do rovnakého hrnca dáme na menšie kocky pokrájanú cibuľu a červenú papriku. Spolu popražíme  do mäkka cca 4-5 minút. Ako ďalšie pridáme na drobno nakrájaný cesnak, a zázvor, ktoré takto spoločne pražíme ešte ďalšiu minútu.

Medzi zeleninu pridáme red curry pastu a dobre rozmiešame, aby sa pasta krásne rozpustila a spojila so zeleninou.

Po 2 minútach pridáme kurací vývar, kuracie prsia a kokosové mlieko. Privedieme do varu a za občasného miešania varíme 10 minút.

V poslednom kroku pridáme hnedý cukor a rybaciu omáčku a dovaríme ešte cca 5 minút.

Nepodceňte prípravu. Skutočne každá zložka receptu patrí na tanier a  pekne doladí polievku nielen po vizuálnej stránke, ale aj po chuťovej. Pridajte udon rezance do misky, polievku. Čerstvá bazalka a koriander pridajú šmrnc polievke. Nebojte sa tam dať ani polovicu na tvrdo uvareného vajíčka. Posledné sú mungo klíčky a samozrejme zástupca červenej farby nakrájaná kajenská paprička.

Dobrú chuť!