Čaute priatelia. Už sme si dávno nič chutné neuvarili hm? Posledné mesiace sme doslova prepadli ázijskej kuchyni a jej chutiam. Hlavne receptom s kombináciou kokosového mlieka, curry, sójovým omáčkam, rýchlo pripravenej zeleninke atď.
Všetky tieto recepty sú fakt extra rýchle a veľmi chutné. Suroviny taktiež už nie je problém zohnať v rôznych ázijských potravinách (vieme dať pár tipov)
Niečo bližšie k receptu. Curry udon soup radíme my k polievkam avšak obsahom je tak výdatná, že skutočne stačí ako samostatné jedlo.
Ešte mi zo včera z nej kúsok ostalo, tak poďme k receptu, nech si môžem znova nabrať 🙂
Potrebujeme:
2-3 polievkové lyžice oleja
3 polievkové lyžice red curry pasty
300 g kuracích pŕs
3 struky cesnaku
1 cibuľu
1 červenú sladkú papriku
1 polievková lyžica zázvoru
1 l kuracieho vývaru
1 konzervu kokosového mlieka (165 ml)
1 balíček udon rezancov
2 čajové lyžičky hnedého cukru
1 ks jarná cibuľka
1 polievková lyžica rybacej omáčky
čerstvý koriander
2 čajové lyžičky hnedého cukru
bazalku
čerstvú kayenne papriku
soľ, mleté čierne korenie
mungo klíčky
limetka
Príprava:
Prvý krok spočíva v nakrájaní kuracích pŕs na tenšie pásiky. Rozohrejeme olej a popražíme mäso kým nechytí zlatistú farbu. Pridáme soľ a čierne korenie pre chuť. Mäso vyberieme na samostatný tanier a necháme odležať.
Do rovnakého hrnca dáme na menšie kocky pokrájanú cibuľu a červenú papriku. Spolu popražíme do mäkka cca 4-5 minút. Ako ďalšie pridáme na drobno nakrájaný cesnak, a zázvor, ktoré takto spoločne pražíme ešte ďalšiu minútu.
Medzi zeleninu pridáme red curry pastu a dobre rozmiešame, aby sa pasta krásne rozpustila a spojila so zeleninou.
Po 2 minútach pridáme kurací vývar, kuracie prsia a kokosové mlieko. Privedieme do varu a za občasného miešania varíme 10 minút.
V poslednom kroku pridáme hnedý cukor a rybaciu omáčku a dovaríme ešte cca 5 minút.
Nepodceňte prípravu. Skutočne každá zložka receptu patrí na tanier a pekne doladí polievku nielen po vizuálnej stránke, ale aj po chuťovej. Pridajte udon rezance do misky, polievku. Čerstvá bazalka a koriander pridajú šmrnc polievke. Nebojte sa tam dať ani polovicu na tvrdo uvareného vajíčka. Posledné sú mungo klíčky a samozrejme zástupca červenej farby nakrájaná kajenská paprička.
Dobrú chuť!